204.323 euro voor nieuw fietspad in Scherpenheuvel-Zichem

9 May 2019

204.323 euro voor nieuw fietspad in Scherpenheuvel-Zichem

 

De provincie Vlaams-Brabant investeert 204.323,62 euro in de aanleg van een nieuw fietspad op de Tieltsebaan in Scherpenheuvel-Zichem.

De Pannestraat/Tieltsebaan vormt een belangrijke fietsverbinding tussen de deelgemeenten Messelbroek en Keiberg. Langs de Pannestraat en Tieltsebaan ontbraken veilige fietspaden.

De nieuwe fietsverbinding start aan het kruispunt van de Pannestraat met de Testeltsebaan en de Eikeveldstraat en loopt tot aan het kruispunt van de Tieltsebaan met de Mannenberg (N10).

“Er is gekozen voor tweezijdige aanliggend verhoogde enkelrichtingsfietspaden met een breedte van 1,75m. De overgang naar de nieuwe fietspaden wordt plaatselijk uitgerust met fietssuggestiestroken in okerkleurige betonstraatstenen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

De provincie Vlaams-Brabant heeft 204.323,62 euro uitbetaald na de afronding van de werken aan de nieuwe fietsinfrastructuur op de Tieltsebaan. Bij de start van de werken in 2017 betaalde de provincie al 204.323,63 euro. Dit brengt het totale subsidiebedrag op 408.647,25 euro.

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar verbindt”.

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds.

Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden.

Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest. 

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.