327 inzendingen voor OPEN M

29 April 2010

327 inzendingen voor OPEN M

 

327 inzendingen voor OPEN M

Van 8 juni tot en met 25 augustus loopt in M - Museum Leuven de tweede editie van OPEN M. M en de provincie Vlaams-Brabant geven beeldende kunstenaars in de regio opnieuw de kans om hun kunstwerken te tonen aan het grote publiek. Met 327 inzendingen zijn de inschrijvingen alvast een groot succes.

Begin februari lanceerde M en de Provincie Vlaams-Brabant een oproep aan beeldende kunstenaars in de regio om deel te nemen aan Open M.
In totaal werden er 327 dossiers ingezonden. De deelnemers komen uit heel de provincie Vlaams-Brabant, van Alsemberg tot Zemst.

Enkele cijfers over de deelnemers:
• de oudste deelnemer is geboren in 1926, de jongste in 1994
• bijna evenveel mannen (160) als vrouwen (167) schreven zich in
• een overgrote meerderheid van de kunstenaars presenteert werk in de schilderkunst of de fotografie.

De komende weken worden de dossiers grondig doorgenomen. Curator Emmanuel Lambion maakt hieruit een persoonlijke selectie en stelt op basis daarvan de OPEN M-tentoonstelling samen. De bekendmaking van de geselecteerde kunstenaars volgt midden mei.

‘OPEN M’ wil de grote verscheidenheid aan hedendaagse beeldende kunst in de schijnwerpers plaatsen.
Het geeft kunstenaars uit de hele regio de kans om hun werk op een unieke locatie aan een groot publiek te tonen. Daarnaast krijgen de kunstenaars de kans om nauw samen te werken met een curator en andere kunstenaars. Kortom: een echte buitenkans voor iedereen die een plaats wil veroveren in een museum.

Tweets

Laatste foto's