452.194 euro voor nieuwe fietspad in Kapelle-op-den-Bos

29 November 2019

452.194 euro voor nieuwe fietspad in Kapelle-op-den-Bos

 

De provincie Vlaams-Brabant investeerde 452.193,89 euro in de aanleg van een fietspad langs de Londerzeelseweg in Kapelle-op-den-Bos.

Er ligt sinds voorjaar 2019 een enkelrichtingsfietspad in asfalt over de lengte van zo’n 1.000 meter langs het gedeelte van de Londerzeelseweg tussen De Beughemlaan en Hoogveldweg in Kapelle-op-den-Bos.

De Londerzeelseweg is de verbinding tussen het centrum van Ramsdonk en Kapelle-op-den-Bos. In het verlengde gaat de Londerzeelseweg over in de Mechelseweg en maakt zo een verbinding met Kapelle-op-den-Bos. Deze as loopt op het grondgebied van Ramsdonk en ligt ten westen van de kern.

In de vroegere situatie waren er aan weerszijden van de rijweg smalle, aanliggende enkelrichtingsfietspaden. De fietspaden waren te klein zodat de gebruikers zich hierop niet veilig voelden.

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat  woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar verbindt”.

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden.

Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.

Tweets

Laatste foto's