Life-on-Chip

28 February 2019

Life-on-Chip

 

Menselijke cellen, stukjes weefsel of mini-organen combineren met nanotechnologie, 3D-printen en artificiële intelligentie? Innovaties die toelaten om op een snelle en diervriendelijke manier geneesmiddelen te ontwikkelen op maat van de patiënt? Hierover organiseren de provincie Vlaams-Brabant, flanders.bio, DSP Valley en Leuven MindGate op 21 en 22 februari een unieke Life Sciences-conferentie in het Provinciehuis van Leuven.

Om baanbrekende kruisbestuiving tussen biologie, technologie en data te stimuleren, nemen meer dan 140 binnen- en buitenlandse pioniers uit onderzoek en industrie deel aan de 2-daagse ‘Life-on-Chip’-conferentie in het Provinciehuis op 21 en 22 februari.

Wetenschappers en ondernemers getuigen er hoe zij hun ideeën konden realiseren of hoe ze eraan werken om hun doel te bereiken. Wat al deze onderzoekers en bedrijfsleiders bindt, is dat de weg van idee naar realisatie moeilijk en lang is. Daarom is samenwerking cruciaal om op een snelle en duurzame manier verder te gaan in het belang van onze gezondheidszorg.

“Tal van doorbraken in de Life Sciences liggen binnen handbereik en daarin spelen onze gerenommeerde onderzoeksinstellingen en bedrijven een cruciale rol”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie en EFRO-programma’s. “Met deze conferentie zetten we Vlaams-Brabant verder op de kaart als innovatieve kennisregio”.

“Tijdens de ‘Life-on-Chip’-conferentie zetten we wetenschappers en bedrijfsleiders aan tot samenwerking met als doel de patiënt van de toekomst een zorg te geven die hem letterlijk op het lijf geschreven is”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering.

Deze conferentie kadert in het project ‘Internationalisering van MedTech, BioTech en RegMed’ waarvoor de provincie Vlaams-Brabant samenwerkt met Flanders.bio, DSP Valley en Leuven MindGate. Ook de RegMed-Community en Flanders Investment & Trade zijn hierin partners.

Dit project wordt mogelijk gemaakt via subsidies van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

 

 

Tweets

Laatste foto's