Provincie werkt samen met Roemenië

22 October 2013

Provincie werkt samen met Roemenië

 

De provincie Vlaams-Brabant ontvangt van 25 tot 27 oktober een tweehonderdtal vertegenwoordigers van lokale en regionale overheden, verenigingen en bedrijven uit Vlaanderen, Wallonië, Brussel en Roemenië.
Tijdens dit vierde ‘Roemeens-Belgisch Forum over Gedecentraliseerde Samenwerking’ dialogeren ze over thema’s als gezondheid, burgerorganisaties, toerisme, landbouw, jongeren, afval, water en Europese programma’s.

In Vlaanderen, Brussel en Wallonië zijn er meer dan driehonderd jumelages en partnerschappen met lokale besturen in Roemenië. De bedoeling van het forum is de bestaande samenwerking tussen de deelnemers te versterken en nieuwe gemeenschappelijke projecten te ontwikkelen.
‘In onze provincie zijn niet minder dan 18 Roemeniëwerkingen actief’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering. ‘Ook de provincie onderhoudt goede contacten met verschillende van deze organisaties. Tijdens het Forum zullen we een apart overleg hebben met andere Belgische en Roemeense provincies. Ook gaan we onze kennis over Europese financieringsmogelijkheden delen. Het is belangrijk dat we internationaal samenwerken, ook met Roemenië’.
Het Forum wordt georganiseerd door Actiedorpen Roemenië (ADR-Vlaanderen) en de Waalse en Brusselse tegenhangers van die organisatie, met steun van de Belgische en Roemeense overheid, de Vlaamse regering en de provincie Vlaams-Brabant.

Meer info: http://www.fobero.eu/?lang=nl

 

Tweets

Laatste foto's