Veiliger naar GBS De Verre Kijker in Bekkevoort

1 April 2019

Veiliger naar GBS De Verre Kijker in Bekkevoort

 

De provincie Vlaams-Brabant geeft een subsidie van 50.000 euro aan de gemeente Bekkevoort voor de verbetering van de verkeersveiligheid aan en in de omgeving van de gemeentelijke basisschool De Verre Kijker.

“Met onze subsidie kon de gemeente Bekkevoort verschillende maatregelen uitvoeren die de verkeersveiligheid in de schoolomgeving verbeteren”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

 Ter hoogte van de Oude Leuvensebaan is de schoolomgeving, die jarenlang gebukt ging onder slechte zichtbaarheid, extra zichtbaar gemaakt via markeringen en octopuspaaltjes. Deze hebben een vernauwend effect, waardoor autobestuurders hun snelheid verminderen wanneer ze de school naderen.

 Ook realiseerde de gemeente met de provinciale middelen een veilige fietsverbinding vanaf de Hulststraat via bestaande trage wegen. Bij verschillende oversteekplaatsen werden er markeringen aangebracht.

“We investeren jaarlijks in meerdere schoolomgevingsprojecten. Zo moedigen we gemeenten aan werk te maken van veilige en aantrekkelijke schoolroutes voor stappers en trappers. Het uiteindelijke doel is een duurzamer woon-schoolverkeer”, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.

 

 

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.