Anderstalige jongeren leren Nederlands in zomerschool

8 augustus 2017

Anderstalige jongeren leren Nederlands in zomerschool

 

Bij kinderen met een andere thuistaal stellen scholen een taalachterstand vast in de mondelinge en schriftelijke kennis van het Nederlands. Om deze taalachterstand ook in de zomermaanden tegen te gaan, biedt de zomerschool van de gemeente Liedekerke halverwege de zomervakantie een taalbad aan kinderen uit de lagere school en de derde kleuterklas.

‘Onder bekwame begeleiding van ex- of aspirant-leerkrachten en vrijwilligers leren de kinderen twee weken lang op een speelse manier Nederlands. Schrijf-, lees- en spreekoefeningetjes in het Nederlands worden afgewisseld met taalstimulerende spelletjes, uitstapjes en creatieve activiteiten’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het Vlaams karakter.

Dit jaar versterkte de gemeente Liedekerke haar aanbod voor de anderstalige kinderen. Zo worden er twee in plaats van één zomerschoolweken georganiseerd en zet de gemeente extra inclusiemonitoren in voor de begeleiding.
‘Voor deze uitbreiding van hun zomerschoolwerking gaven we de gemeente Liedekerke een subsidie van 6680,25 euro’, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.
Op vrijdag 4 augustus overhandigde gedeputeerde Tom Dehaene de diploma’s aan de kinderen van de zomerschool in Liedekerke. De ouders zullen aanwezig zijn. Na de uitreiking eten de kinderen samen frietjes.

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.