Bierbeek wint Kunst Op Komst

25 oktober 2016

Bierbeek wint Kunst Op Komst

 

Na een spannende finale met Kampenhout en Zaventem won Bierbeek Kunst Op Komst. Binnenkort is de gemeente, met ‘Werkplaats’ van Willy Peeters, een kunstwerk rijker. De opdrachten die de drie finalisten kregen via Radio 2 vervulden ze met groot succes en enthousiasme zodat het uiteindelijk de sms-ronde was die de doorslag gaf. 

Dit is reeds de tweede keer dat Bierbeek Kunst op Komst won. Ook in 2006 sleepte ze het kunstwerk ‘Een gesprek over Mariëtte’ van Peter Rogiers in de wacht.

‘Werkplaats’ zal een thuis vinden in de patio van het nieuwe administratief centrum in Bierbeek, naast CC De Borre. Het is een monumentaal bronzen kunstwerk van 130 cm dat op een piramidale sokkel wordt geplaatst.

‘Met Kunst op Komst willen we hedendaagse beeldende kunst dichter bij de mensen brengen en Vlaams-Brabant laten uitgroeien tot een openluchtpark met prachtige beelden. Bierbeek kon het best aantonen dat het kunstwerk een meerwaarde is voor haar cultureel erfgoed en de samenhang in de gemeenschap kan versterken’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.

Binnenkort starten de voorbereidende werken voor de plaatsing van het beeld, binnen enkele maanden zal het  met een groot volksfeest ingehuldigd worden.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/kunstopkomst

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.