Kijkkast toont archeologische vondsten uit Kampenhout

27 februari 2018

Kijkkast toont archeologische vondsten uit Kampenhout

 

Tijdens opgravingen in de Tritsstraat in Kampenhout vonden archeologen voorwerpen uit de Steentijd, Metaaltijden, Nieuwe tijd en Nieuwste tijd.  Deze vondsten worden bewaard in het Onroerend Erfgoeddepot Vlaams-Brabant van de provincie.

‘Een selectie van deze vondsten presenteren we nu voor het eerst aan het brede publiek via een pop-uptentoonstelling in een speciaal hiervoor ontworpen ‘kijkkast’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed. ‘Deze compacte tentoonstellingskast laat geïnteresseerden van alle leeftijden kennismaken met de opgravingsresultaten via originele objecten, kaartmateriaal en foto’s. Het ‘pronkstuk’ van de opgravingen staat als publiekstrekker centraal onder een stolp. Door de lades open te trekken ontdekt men het verhaal achter de gevonden voorwerpen’.

Het Onroerend Erfgoeddepot Vlaams-Brabant is de permanente bewaarplaats van archeologische ensembles die in de provincie gevonden zijn.
Het depot is erkend en gesubsidieerd door Vlaanderen. Naast de goede bewaring van objecten en opgravingsarchieven behoort het ook tot de taken van het depot om het publiek te laten kennismaken met de bewaarde ensembles.
‘In 2018 zal de kijkkast opduiken op diverse andere locaties in de provincie, telkens in het kader van plaatselijke opgravingen waarvan het depot de objecten bewaart’, zegt gedeputeerde Tom Dehaene.

De kijkkast ‘Archeologie in je buurt’ kan van 3 tot 28 maart in de Openbare Bibliotheek Kampenhout, Tritsstraat 5 in Kampenhout, bezocht worden tijdens de openingsuren.
http://www.kampenhout.be/cultuur/bibliotheek.php

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.