Provincie en Zemst werken samen aan trage wegen

28 oktober 2014

Provincie en Zemst werken samen aan trage wegen

 

De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Zemst en Trage Wegen-Zemst maken samen werk van een fijnmazig en kwalitatief tragewegennetwerk dat zoveel mogelijk maatschappelijke functies vervult. Op 28 oktober ondertekenden ze hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

‘We zijn blij dat Zemst het engagement aangaat om een tragewegenplan op te maken en dat gebeurt door partners bij te betrekken. Dat we het tragewegenproject voorstellen op een landbouwbedrijf is een mooi signaal dat de aanpak van Zemst breed gedragen wordt. Sinds kort ondersteunen wij gemeenten financieel via twee nieuwe subsidiereglementen, één voor de opmaak van het tragewegenplan en één voor de plaatsing van naamborden’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

Zemst werkt daarvoor samen met Trage Wegen-Zemst en met de provincie Vlaams-Brabant. De gemeente beschikt reeds over een inventaris van alle trage wegen. Vrijwilligers van vzw Trage Wegen-Zemst zijn hiervoor eerder dit jaar op pad gegaan. Nu gaat Zemst zijn trage wegen evalueren, een gewenst netwerk opmaken en in de praktijk omzetten.

Tags: 

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.