Provincie zet in op taalstimulering

20 oktober 2016

Provincie zet in op taalstimulering

 

De provincie Vlaams-Brabant besliste om het bestaande subsidiereglement over taalstimulering op te splitsen in twee reglementen. De reden van de opsplitsing is dat er zo geen onduidelijkheid meer is tussen enerzijds evenementen, zoals het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, en anderzijds projecten om het Nederlands te stimuleren.

‘Projecten die het Nederlands stimuleren en aan integratie werken en evenementen met bovenlokale uitstraling die plaatsvinden in Drogenbos, Kraainem, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode, Wemmel en Wezembeek-Oppem tussen 20 juni en 20 juli in het kader van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap kunnen blijven rekenen op onze financiële steun’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur en het Vlaamse karakter.

In de nieuwe reglementen werd een maximumbedrag toegevoegd van 15.000 euro voor projecten en 1.500 euro voor evenementen. De provincie zal ook meer rekening houden met projecten die vernieuwend van aard zijn of als voorbeeld voor anderen kunnen dienen’.

De reglementen gaan in op 1 januari 2017. De provincie Vlaams-Brabant voorziet voor beide reglementen samen een jaarbudget van 142.100 euro.

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.